Festival Castell Peralada

Músic, compositor i intèrpret per contrabaix

Nissaga de músics

Agustí CERVERA Marquès

Agustí CERVERA Marquès

Castelló d'Empúries, 1870

Barcelona, 1947

 Va néixer a Castelló d'Empúries l'any 1870. Casat amb Neus López i Fernàndez va tenir dues filles: Fuensanta i Mercedes. Va residir molts anys a Figueres per passar els darrers anys de la seva vida a Barcelona, a casa la seva filla gran, on moria el 16 de desembre de 1947.

 

 Seguí una trajectòria musical similar a la del seu germà Felip. Igual que ell, va rebre les primeres nocions ja de ben petit del seu pare. Coneixia encara que en menor grau que Felip, tots els instruments de la cobla. El seu instrument principal era el violí i el tible a la cobla, tocant també acceptablement el flabiol i el piano.

 

 Com ja hem dit en parlar d'en Felip Cervera, ingressà junt amb aquest i el seu pare a l'orquestra de Peralada i més tard a l'Antiga Pep com a director durant 10 anys. 

 

 Fou qui enlairà el nivell de la cobla fent durant la seva estada els primers viatges a París. L'any 1910 deixa la cobla per dedicar-se a l'ensenyança de la música i el violí, com per exemple al col.legi de la Inmaculada de Figueres. Francesc Civil ens el situa una anys més tard a la cobla Art Gironí remarcant que es tractava d'un excel.lent violó. També dirigí el cor de la Societat Coral Erato.

 

   L a seva activitat com a compositor fou diversa: concerts, sardanes com "Dàlia" o algunes sense comprovar com podien ser: "Records de Puigcerdà", "Una queixa d'amor", "Flors boscanes", "Record de la platja de Garvet",etc.

© Cervera-Estate, Roses 2018

Girona (Spain)

  • ISB STORE
  • AMAZON
  • ALLMUSIC