Festival Castell Peralada

Músic, compositor i intèrpret per contrabaix

Josep CERVERA Bret

Nissaga de músics

Josep CERVERA Bret

Peralada 1883

Roses 1969

 Nasqué a Peralada l'1 de setembre de 1883, fill de Jaume Cervera i Marquès, de Castelló d'Empúries i Maria Bret i Campmol, de Borrassà. Foren set germans: Josep, Joan, Maria, Martí, Emili, Neus i Isabel dels quals solament ell es dedicà plenament a la música.

 

Casat amb Estrella Lliuró i Monill, de Mollet de Peralada, va tenir cinc fills: Jaume, Josep M., Joan, Emili i Neus cap dels quals, com explicarem més endavant va seguir el camí musical.

 

 La música passava de forma natural de pares a fills, Jaume Cervera i Marquès, aleshores director de l'escola del Castell de Peralada, inicià a les beceroles musicals al petit Josep. Amb frase del fill d'aquest, Emili: "va néixer amb els instruments sota el braç". Els estudis primaris els féu també a Peralada, destacant ja de menut en matemàtiques, literatura i com no, en la música.

Jaume Cervera i Marquès, aleshores director de l'escola del Castell de Peralada, inicià a les beceroles musicals al petit Josep"......va néixer amb els  instruments sota el braç"

 Nascut en el si d'una família religiosa i empès una mica pel seu pare, ingressa als 10 anys al Seminari de Girona. Aquí es consolida la seva formació i segons els propis companys tenia una facilitat sorprenent per les matemàtiques. De fet li agradaven ja de petites totes aquelles coses que presentaven dificultats: logaritmes, encreuats, trencaclosques, endevinalles, enginys mecànics ... Ja en aquesta època era un bon jugador d'escacs. Sempre volia saber el perquè de les coses.

 

 En el Seminari també avançava en l'estudi de la música, dirigeix el cor i fa les primeres petites composicions i arranjaments musicals, així com els primers poemes. Passa els estius on completa la seva formació musical. Però després de vuit anys, en tenia llavors 18, deixa el Seminari i retorna a la llar paterna a Peralada.

© Cervera-Estate, Roses 2018

Girona (Spain)

  • ISB STORE
  • AMAZON
  • ALLMUSIC